Student Center Revitalization

While classrooms are essential for learning, Asbury is also intentional about creating spaces that allow for social, intellectual and spiritual interactions.

Key Outcomes

  • Enhanced and Expanded Community Space
  • Student Centered
  • Lifelong Friendships
$2,856,205
Raised
$5,000,000 Goal

In the center of campus sits a building on the National Register of Historic Places. From 1927 to 2001, the Morrison-Kenyon Library was the center of academic study for Asbury students. Following the construction of the Kinlaw Library, this historic building received a modest renovation and was given a new purpose: to serve as the Student Center, the hub of our vital student community life at Asbury University.

Known to students as the “STUCE,” the space currently includes a coffee shop, student government offices, common lounge space, game room and an outdoor deck facing Reasoner Green. It is the students’ living room where they go after classes to relax in a fun, cozy and comfortable setting.

With the growth in the student body, there is a pressing need to fully renovate and expand the Student Center. The $5 million revitalization project will almost double the square footage by opening the first floor. Providing multiple entrances to the building based on the natural traffic patterns of campus life will maximize this space as the “campus hub.”

Creating spaces where a community of learners can ask questions, play and eat together, relax, enjoy pursuing the curiosities of who God is and what He is calling us to do is important to preparing students for a life of learning, leading and serving.

Are you Ignited? Partner with us!